SFbBox by diaita

Levendula a konyhában

 


Ezt a programot azoknak ajánlom, akik szeretik a levendula illatát, ízvilágát és szeretnék elkészíteni azokat a levendulás ennivalókat, melyeket a Levendula Porta teraszán fogyaszthattak. Dolgos, jó hangulatú pár óra eredményeként, új ismereteket és az általad elkészített termékeket viheted magaddal!
Érkezéskor köszöntőitallal kínálunk.
Majd ismerkedés Egymással, Velünk, rövid bemutatkozó, mese rólunk, miért pont Kékkút és mivel foglalkozunk. Ezt követően kezdődik a munka:

  • Levendulás Kalács készítése

Levendulás cukrot darálunk, levendulát áztatunk, gyúrunk, kenünk, várakozunk… kóstolunk.

  • Levendula szörp

Amíg sül a kalács leszűrjük a levendulaszörpöt, palackba zárjuk, majd címkézzük.

  • Levendulazselé, levendulazselés joghurt

A szörpből hagyunk egy keveset, hogy elkészíthessük a levendulazselét, ami felhasználás területén a lekvárhoz hasonló, de mi megbolondítottuk egy kis házi joghurttal, így született meg egy közkedvelt termékünk a levendulazselés joghurt.

A program ideje alatt mindenből kóstolgatunk, nyalakodunk, ízlelgetünk, uzsonnázunk vagy tízóraizunk, beszélgetünk, nevetgélünk, tehát jól érezzük magunkat! 
 

Amit elkészítesz és hazavihetsz:

  • 1 levendulás kalács (kb. 600 g)
  • 1 üveg levendulazselé (220 ml)
  • 1 üveg levendulaszörp (0,5 l)
  • 2 üveg levendulazselés joghurt (220 ml x 2)
     

A program időtartama: kb. 3-4 óra
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.
További információ és jelentkezés:
Keszthelyi Eníd:+3620/5304884, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.