SFbBox by diaita

Csináld Magad Sajt

 

 

  • Rövid bemutatkozás, kik vagyunk,mivel foglalkozunk, miért pont Kékkút.
  • Ismerkedés a magyar tarka szarvasmarha állománnyal. Kicsit belekóstolunk a szakmába: tej-, húshasznú szarvasmarha megkülönböztetése, tartás, szaporítás, nevelés: borjútól a tehénig, értékesítés…
  • A fejés menete, a tej útja.
  • Saját sajtunk elkészítése.
    (kb. 1-1,5 kg). Amely a következő napon elvihető.
  • Pihenő. Amíg várjuk a sajtunkat, lehetőség van megtekinteni a gazdaságot.

A program időtartama kb. 4-5 óra
A programot kis létszámra terveztük, ami 5 fő.
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.

Erre a programra június, július, augusztus hónapokban NINCS lehetőség.

A programon való részvételhez előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!

 

SAJTKÉSZÍTÉS BEMUTATÓ

 

  • Rövid bemutatkozás.
  • A tej, mint nyersanyag jellegzetességei.
  • Kis szakma a szarvasmarhatartással kapcsolatban.
  • Sajtkészítő eszközök bemutatása.
  • Megnézzük, hogyan változik a tej sajttá.
  • A program időtartama kb. 1,5-2,5 óra
  • A programot 10 főtől lehet igénybe venni.
  •  

Erre a programra június, július, augusztus hónapokban NINCS lehetőség.


A programon való részvételhez előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!