SFbBox by diaita

Levendula a konyhában

 


Ezt a programot azoknak ajánlom, akik szeretik a levendula illatát, ízvilágát és szeretnék elkészíteni azokat a levendulás ennivalókat, melyeket a Levendula Porta teraszán fogyaszthattak. Dolgos, jó hangulatú pár óra eredményeként, új ismereteket és az általad elkészített termékeket viheted magaddal!
Érkezéskor köszöntőitallal kínálunk.
Majd ismerkedés Egymással, Velünk, rövid bemutatkozó, mese rólunk, miért pont Kékkút és mivel foglalkozunk. Ezt követően kezdődik a munka:

  • Levendulás Kalács készítése

Levendulás cukrot darálunk, levendulát áztatunk, gyúrunk, kenünk, várakozunk… kóstolunk.

  • Levendula szörp

Amíg sül a kalács leszűrjük a levendulaszörpöt, palackba zárjuk, majd címkézzük.

  • Levendulazselé, levendulazselés joghurt

A szörpből hagyunk egy keveset, hogy elkészíthessük a levendulazselét, ami felhasználás területén a lekvárhoz hasonló, de mi megbolondítottuk egy kis házi joghurttal, így született meg egy közkedvelt termékünk a levendulazselés joghurt.

A program ideje alatt mindenből kóstolgatunk, nyalakodunk, ízlelgetünk, uzsonnázunk vagy tízóraizunk, beszélgetünk, nevetgélünk, tehát jól érezzük magunkat! 
 

Amit elkészítesz és hazavihetsz:

  • 1 levendulás kalács (kb. 600 g)
  • 1 üveg levendulazselé (220 ml)
  • 1 üveg levendulaszörp (0,5 l)
  • 2 üveg levendulazselés joghurt (220 ml x 2)
     

A program időtartama: kb. 3-4 óra
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.
További információ és jelentkezés:
Keszthelyi Eníd:+3620/5304884, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Sajtok a Konyhában

 

Ez a program annyiban különbözik az általános sajtkészítő programjainktól (Cheese Yourself), hogy a sajtokat elkészítés után felhasználjuk további ételekhez, amiket meg is fogunk kóstolni a nap végén. Persze hazavitelre is jutni fog.
Érkezéskor köszöntőitallal kínálunk. Majd ismerkedés Egymással, Velünk, rövid bemutatkozó, mese rólunk, miért pont Kékkút és mivel foglalkozunk. Ezt követően kezdődik a munka:

  • Parenyica készítés. A parenyicát szalagsajtnak is hívják, szlovák eredetű félkemény sajt.
  • Burrata készítés. A burrata: töltött gyúrt sajt, metélőhagymás sajtkrémmel és/vagy vörösáfonyás sajtkrémmel.
  • Mozzarella készítés.
  • .A sajtjainkból ételt készítünk. A parenyicákat baconnel megsütjük, pirított tésztát és mozzarellás salátát készítünk.

Amit elkészítesz és hazavihetsz:

  • Burrata
  • Mozzarella
  • Parenyica (Ezt a terméket utólag postázzuk mivel a füstölése több időt vesz igénybe.)

A program időtartama kb. 3-4 óra
Létszám: min 4 Fő
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.

 

Erre a programra július, augusztus hónapokban NINCS lehetőség.
A programon való részvételhez előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!